Νέα επίσημη ιστοσελίδα της επισκοπής μας Κισούμου και Δυτικής Κένυας

Σας καλωσορίζουμε στην νέα επίσημη ιστοσελίδα της επισκοπής μας Κισούμου και Δυτικής Κένυας. Η ιστοσελίδα έχει ανακαινιστεί να συμπεριλαμβάνει όλες τος πληροφορίες των τελευταίων γεγονότων της Ιεραποστολικής μας δράσης το οποίον έχει πρωταρχικό ρόλο την επιτυχή λειτουργία της επισκοπής και εκκλησίας μας εδώ στο Κισούμου της Δυτικής Κένυας.

Η δισχιλιετή ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με τον ιδρυτή της τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, ο οποίος μαρτύρησε στην Αλεξάνδρεια, συνεχίσει και θα συνεχίσει εις τους αιώνας των αιώνων. Έτσι η Χριστιανοσύνη έχει εξαπλωθεί στην υπόλοιπη αφρικανική  Ήπειρο όπου ο κόσμος γνωρίζει τον Χρίστο μας Εσταυρωμένο και Αναστάντα.

Η ορθόδοξη ιεραποστολή στην Κένυα ξεκινάει πριν περίπου εξήντα χρόνια με το όραμα του Αρχιεπισκόπου και εθνάρχη της Δημοκρατίας της Κύπρου Μακαρίου Γ’, να δημιουργηθεί επίσημη αναγνωρισμένη ορθόδοξη εκκλησία όπου ο κόσμος θα γνωρίσει τον Αναστάντα Θεό, και σήμερα έχει μεγαλώσει και προχωρήσει για να περιέχει σχολεία, κολέγιο, κλινικές, θεολογικό σεμινάριο, και άλλα ιδρύματα. Για αυτό τον λόγο η σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας δια Συνοδικής απόφασης ίδρυσε τις δύο άλλες επισκοπές, Νιέρι και όρους Κένυα, και Κισούμου και Δυτικής Κένυας.

Ο πρώτος επίσκοπος της επισκοπής Κένυας και αγαπητός σε όλους μας μακαριστός επίσκοπος Αθανάσιος κοιμήθηκε πρόωρα στις 4 Ιανουαρίου 2019 , και έτσι η σύνοδος του Πατριαρχείου μας εξέλεξε την ταπεινότητα μου επίσκοπος της επισκοπής Κισούμου στις 9 Οκτωβρίου 2019.

Το έργο της εκκλησίας που δημιούργησε ο κύριος μας την ημερα της Πεντηκοστής με τους Αγίους Αποστόλους Του πρέπει να συνεχίσει και είμαστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτό το κάλεσμα να μεταφέρουμε το μήνυμα του Κυρίου μας για να βαπτίσουμε παντα τα έθνη όπως μας είπε ο ίδιος ο Χριστός εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Είναι μόνο με την συμμετοχή και την αγάπη την δική σας των ευεργετών και δωρητών που θα μπορούν τα φτωχά παιδιά αυτού του κόσμου να πηγαίνουν στην εκκλησία και στο σχολείο. Και με την ενημέρωση δια μέσων της επικοινωνίας με τα διάφορα μέσα όπως την ταπεινή μας ιστοσελίδα και Facebook θα μπορεί να προχωρήσει το ιεραποστολικό έργο μας εδώ στην Κισούμου. Και έτσι θα έχει το ποίμνιο μας εδώ καθαρό νερό, μια κλινική, φάρμακα και πολλά άλλα.

Μεταφέρω τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου μας Κ.Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’ σε όλους και εύχομαι καλή αρχή στον αγώνα μας.